zweethut en andere ceremonies
agenda
contact
wie is wie
nieuwtjes
healingen en thai massage
trainingen en reizen
fotogallerij
testimonials
linken
sitemap

 

 

 

 

 

 
zilverlicht

De zweethut is een oeroude ceremonie die in verschillende vormen over de hele wereld lijkt voor te komen. In Noord Amerika vind je de Inipi, in Mexico de Temescal, in Siberië de Chadir. Zelfs de moeder van de Finse Sauna, de Savu Sauna heeft vele overeenkomsten met de zweethut.

De zweethut ceremonie komt uit een tijd, waarin de mensen nog jagers waren en in harmonie leefden met alle cycli en bewegingen van de aarde en het universum.  Zij gebruikte de ceremonie voor visoenen, gebed, healing, begrip en kennis over het leven op aarde, het universum en voorbij alle vormen.
Deze kennis is niet verloren gegaan en iedereen die het verlangen heeft om zich af te stemmen op diepere lagen van zijn wezen en op onderzoek wil gaan naar echtheid kan hier een bron vinden van ongekende mogelijkheden.

vuur
De zweethut helpt je af te dalen naar een oorspronkelijke laag, een tijdloze staat, waarin je het bestaan recht kan aankijken, je gedragen wordt en de verbondenheid kan ervaren met alles dat bestaat. Van hieruit komt de realisatie dat je diep verbonden bent met de aarde, de dieren, de bomen, de sterren en alle mensen om je heen en dat je vanuit deze verbondenheid contact kan maken en levende kennis tot je kan laten komen.

De zweethut is een ontmoeting met het bestaan en alles in de ceremonie en rond de ceremonie draagt daar zijn deel in bij. Zo maken we tabacoties, geven onze gebeden aan de windrichtingen, doen de stenen ceremonie en vragen de stenen wakker te worden in het vuur, om voor ons de ceremonie te dragen en ons wakker te maken.
In de hut hullen we ons in ceremoniële duisternis, met enkel nog de gloed van de stenen. We wenden ons tot het bestaan, van binnendoor naar buiten, en kijken naar de wegwijzers om ons heen. Voor healing, verbinding, schoonheid, vrijheid, wakkerheid, onaantastbaar en zuiver. Iedereen heeft zo zijn eigen redenen, zijn eigen gebeden en eigen afspraak met de zweethut.